Cari Blog Ini

Belgische Beloften Klaren De Klus In Het Verre Kazachstan 16 Jarige Mokio Zet Kers Op De Taart

Belgische beloften pakken Kazachstan groots aan

Brons voor onze landgenoten in het verre Kazachstan

De Belgische U17-ploeg heeft vrijdag de bronzen medaille gewonnen op het WK in Kazachstan. Ons land haalde het in de troostfinale met 3-0 van Peru. Milan Robberechts, Joren Dehond en Mathis Servais scoorden voor de Belgen. De wedstrijd om de derde plaats werd gespeeld in Nur-Sultan. Eerder op het toernooi had België verloren van Costa Rica in de kwartfinales. Frankrijk werd uiteindelijk wereldkampioen door in de finale Brazilië te verslaan.

Sterk begin van België

België begon sterk aan de wedstrijd en nam al vroeg de leiding. Robberechts scoorde al na acht minuten de openingstreffer. België bleef daarna de betere ploeg en Dehond verdubbelde de voorsprong nog voor de rust. In de tweede helft controleerde België de wedstrijd en Servais zorgde vlak voor tijd voor de 3-0 eindstand.

Mokio zet de kers op de taart

De 16-jarige Zeno Mokio maakte zijn debuut voor de Belgische U17-ploeg en was meteen beslissend. Hij gaf de assist op de openingsgoal van Robberechts en was ook betrokken bij de tweede goal. Mokio is een speler om in de gaten te houden voor de toekomst.

Beloftevolle toekomst voor de Belgische jeugdploegen

De bronzen medaille op het WK U17 is een opsteker voor de toekomst van het Belgische voetbal. Het toont aan dat er veel talentvolle spelers aankomen. Ook de andere Belgische jeugdploegen hebben de laatste jaren goed gepresteerd. De U21-ploeg plaatste zich recent voor het EK en de U19-ploeg won vorig jaar het EK.

De toekomst van het Belgische voetbal ziet er dus rooskleurig uit. Er is veel jong talent dat klaarstaat om de stap naar het hoogste niveau te maken. De bronzen medaille op het WK U17 is een mooie beloning voor het harde werk van de spelers en de staf.