Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Image

Hoe Heten De Gezamenlijke Kiezers


Hoe Heten De Gezamenlijke Kiezers

Hoe Heten De Gezamenlijke Kiezers?

De Electorale College

De gezamenlijke kiezers, ook wel bekend als het electorale college, is een groep van 538 personen die door elke staat worden gekozen om de president en vice-president van de Verenigde Staten te kiezen. Het aantal kiezers dat aan elke staat wordt toegewezen, is gebaseerd op de totale bevolking, waarbij de grotere staten meer kiezers hebben dan de kleinere staten. Het electorale college is een onderdeel van het Amerikaanse kiesstelsel dat al sinds de oprichting van het land bestaat.

Methode Van Kiezen

De manier waarop de kiezers worden gekozen, varieert per staat. In de meeste staten worden de kiezers door de kiezers gekozen bij algemene verkiezingen. In andere staten worden ze gekozen door de staatswetgever. Wanneer de algemene verkiezingen plaatsvinden, wordt er voor elke presidentskandidaat een lijst met kiezers voorgelegd. De lijst met kiezers die de meeste stemmen krijgt, wordt verkozen om de staat te vertegenwoordigen in het electorale college.

Stemmingsprocedure

Na de algemene verkiezingen komen de kiezers bijeen in hun respectievelijke staten om hun stemmen voor president en vice-president uit te brengen. De kandidaat die de meeste stemmen krijgt, wint alle stemmen van de staat. Het is mogelijk dat een kandidaat het nationale volksnieuws wint, maar toch het presidentschap verliest, als hij of zij niet het electorale college wint. Dit is gebeurd bij de verkiezingen van 2016, toen Donald Trump de verkiezingen won ondanks dat hij de populaire stemming verloor aan Hillary Clinton.

Kritiek Op Het Electorale College

Het electorale college is een controversieel instituut dat veel kritiek heeft gekregen. Critici van het systeem beargumenteren dat het oneerlijk is omdat het de stemmen van kiezers in grote staten meer gewicht geeft dan de stemmen van kiezers in kleine staten. Ze beargumenteren ook dat het systeem niet democratisch is omdat het mogelijk is dat een kandidaat de meeste stemmen krijgt, maar toch het presidentschap verliest.

Argumenten Ter Verdediging Van Het Electorale College

Voorstanders van het electorale college beargumenteren dat het een noodzakelijke bescherming is tegen de tirannie van de meerderheid. Ze stellen dat het systeem de belangen van minderheidsgroepen beschermt door te voorkomen dat de meest bevolkte staten altijd de verkiezing winnen. Ze beargumenteren ook dat het systeem stabiliteit biedt omdat het meer kans is dat presidentskandidaten het electorale college winnen dan de populaire stemmen.

De Toekomst Van Het Electorale College

De toekomst van het electorale college is onzeker. Er zijn herhaalde pogingen gedaan om het systeem af te schaffen, maar tot nu toe hebben deze inspanningen geen succes gehad. Het is mogelijk dat het electorale college in de toekomst wordt afgeschaft, maar het is ook mogelijk dat het nog vele jaren deel uitmaakt van het Amerikaanse kiessysteem.


Comments